Direktlänk till inlägg 28 maj 2009

Brev till pappa

Av Sofie - 28 maj 2009 01:34

Pappa frågade mamma härom dagen om jag inte pluggade längre,

mamma förklarade då att jag inte är kapabel att plugga just nu.

Att jag är i en depression och helt enkelt inte klarar av det, men att jag iallafall jobbar eller har fått timanställning i kommunen ju.

Då sa han: "har hon varit deprimerad sen hon va  16 då eller?"


Om du bara hade tittat på mig, om du bara hade frågat mig, då hade du vetat att jag varit deprimerad till och från sedan jag var 14.

Visst har det funnits bra perioder då jag inte alls känt av depressionen,

men den har alltid funnits där under ytan..

Om du bara hade tittat på mig, om du bara hade frågat mig,

då hade du vetat pappa att din lilla flicka fick sin dödslängtan redan när hon var 14, men att hon kämpat och kämpat för att komma dit hon är idag.

Då hade du också vetat att precis innan Charlie dog så hade din lilla flicka lyckats hitta tillbaka, hon hade hittat sig själv och var inte längre den vilsna flickan som längtade efter evig sömn..


Jag skulle just börjat på en skola uppe i värnamo i augusti för att läsa till behandlingassistent, jag hade kommit in på skolan och allt.


Men så halv 3 på natten den 12 april 2008 knackade polisen på, på våran dörr och berättade att älskade Charlie tagit sitt liv.


Pappa om du bara hade varit där den natten hos din lilla flicka, om du bara hade sett din lilla flicka när hon fick veta, då hade du förstått, då hade du vetat att hela hennes värld rasade samman där på bara några sekunder.

Hela hennes liv splittrades o hon tappade bort sig själv igen.


Hon fick tillbaka depressionen som hon hade lyckats bli av med och denna gången slog den henne tio gånger värre.

Denna lilla flickan är glad att hon idag klarar av att stå upp,

att hon klarar av att andas, att finnas och att älska.

Ja pappa, hon har lärt sig att älska igen, hon är inte längre rädd för att släppa folk inpå sitt liv då hon vet att hon kan mista dom.

Istället ger hon hela sitt hjärta åt att älska människorna i hennes liv.

Hon ger så mycket av sig själv för att slippa känna smärtan inom sig,

för så länge hon bara ger så känns inte smärtan.

Då kan hon hålla tårarna borta lite längre än vad hon kunde förut.


Du borde pappa precis som jag, vara stolt över hur långt jag lyckats komma.

För du ska veta dom 2 försöken att försvinna som jag gjort efter Charlie inte är dom ända gånger i mitt liv som jag tänkt och velat försvinna från jordens yta.

Jag har kämpat mer än många andra i min ålder för att nå hit jag är idag

och jag är stolt, ja pappa jag är stolt över att jag lyckats såhär långt.

Det sårar mig att du inte är lika stolt som jag!


Jag älskar dig, har alltid gjort och kommer alltid göra,

även om du inte älskar mig tillbaka eller verkar vilja ha mig i ditt liv!


 
 
anonym81

anonym81

28 maj 2009 02:09

Hej

Jag känner igen mig i det du skriver. Har också haft djupa depressioner och har det av och till fortfarande. Har gått igenom dödsfall av nära och kära samt levt i förhållanden med psykiskt och fysisk misshandel och upplevt andra svåra saker.
Din pappa kommer att förstå, han har nog svårt att uttrycka det bara, att ta in det. Min pappa var likadan tills för ett år sedan då jag råkade illa ut av en misshandel. Då började pappa förstå min depression ännu mer. Han visste nog inte egentligen vad en depression var. Eftersom det är svårt att sätta sig in i det när man inte har varit där själv. Visserligen ser han symtomen, han ser hur man mår men han visste inte vad som skedde inom en,svårt att förstå också bara genom att läsa sig till vad det är. Men jag är helt säkert att det kommer att ordna upp sig. Jag är glad att du är stolt! Det ska du vara. Kämpa på tjejen. Du kommer att ta dig ur det hela en dag.! Det finns så mycket du kan vara stolt över, men sorg, det tar lång tid att läka.Du kommer att lära dig ta dig igenom det. Jag lovar, det har jag gjort, men det tar mycket lång tid!
Ps: har du lämnat brevet till din pappa, har han fått läsa det? D.S
Kramar!

http://anonym81.bloggagratis.se

 
anonym81

anonym81

28 maj 2009 02:26

Hej

Jag kikade in på dem länkarna du och din pojkvän gjort till Charlie. Jag känner inte dig, din familj eller honom. Men jag grät! Så otroligt känslosamt. Det var fint gjort av er. Collaget var jättefint och låten som killen din gjort var jättefin och bra. Gör han egen musik annars? Är han artist? Skulle gärna vilja ha fler låtar med honom i mina högtalare.
Jag förstår din smärta över din lillebror. Men kom ihåg att du måste försöka leva vidare också, han finns där med dig överallt och han vill så gärna att du och din familj inte sörjer allt för mycket över honom utan vill att ni ska leva tillsammans glada över tiden ni fick tillsammans. Att ni ska bli lyckliga igen. Glöm inte bort varandra!
Jag skriver ganska klumpigt nu så jag hoppas jag inte sagt något som sårar dig, jag vill egentligen muntra upp, men är trött och orden kan bli fel.
Kram/ Anonym

http://anonym81.bloggagratis.se

 
svar till anonym 81

svar till anonym 81

28 maj 2009 09:41

Ja min killen gör egen musik annars också, en hel del låtar om depressioner o ganska djupa texter och så, men även andra låtar tillsammans med andra artister och så.
Han och en kille vid namn Jimi Libra jobbar just nu på ett album som ska vara klart i slutet på sommaren.

Legenden & jimi libras myspace:
http://www.myspace.com/llworldwide

här är en låt på youtube som han gjort tillsammans med Jimi Libra:
http://www.youtube.com/watch?v=aEtgk1k5ITc

Det finns också många andra låtar på youtube det är bara att söka på t.ex: "legenden halmstad" så kommer det upp en del av hans låtar!

här är hans hemsida:
http://www.legenden.se

här kan man ladda ner några av hans låtar: http://www.znapmusic.com/legenden

Så nu fick du en del länkar som du kan gå in och kolla/lyssna på, hoppas att du gillar de!

Så tillbaka till mig:

Nej min pappa har inte fått läsa detta ännu (om han inte läser min blogg vilket jag inte vet om han gör) men jag har tänkt att jag skulle posta det till honom.
För han borde få läsa det så han vet hur jag känner.
Och min lillebror, ja jag vet att han inte vill att vi ska vara ledsna och må dåligt, hade han vetat då att vi skulle må som vi gör nu vet jag om att han inte hade gjort detta även om detta var vad han ville, för han var en sån person som inte klarade av att göra andra människor illa. Han var en jätte fin kille och visade aldrig att han mådde dåligt eller var deprimerad, därför gör det ännu ondare när man liksom inte har något svar och liksom inte vet varför. Man undrar liksom hela tiden vad det var som hände och hur han kunde må så dåligt utan att vi märkte något alls.
Jag har förlorat min kusin på samma sätt för ca 8år sedan och där visste alla svaret och alla visste att han mådde dåligt och man liksom kände någon slags lättnad för honom att han nu slapp, samtidigt som vi självklart var jätte ledsna då också, men det gick att förstå på ett helt annat sätt.
Han hade liksom misslyckats med sitt liv, medans min bror just nu låg på topp i sitt liv; med nytaget körkort, skulle precis ta studenten från plåtskolan och där hade han precis vunnit sm i plåtslageri för unga och skulle vidare till kanada och tävla i vm.
så ja det var och är väldigt svårt för oss att förstå vad som hände..

Tack så väldigt mycket för kommentarerna, det värmer att läsa att det finns folk som man inte känner som blir berörda av det jag skriver och som bryr sig så mycket att dom lägger tid på att skriva långa kommentarer till mej, tack så mycket

http://emelienilsson.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 7 oktober 2009 11:48

hahaha av en slump gick jag in och kollade på denna bloggen och hade ju faktiskt fått en hel del kommentarer här.. dom flesta var likadana och löd "är detta länk bloggen eller?" hahahaha nej klart inte, men jag använder ju inte denna bloggen så måste...

Av Sofie - 18 juli 2009 13:49

http://sofienilsson.devote.se/ http://sofienilsson.devote.se/ http://sofienilsson.devote.se/ http://sofienilsson.devote.se/ http://sofienilsson.devote.se/ http://sofienilsson.devote.se/ http://sofienilsson.devote.se/ http://sofienilsson.devote.se/ ht...

Av Sofie - 13 juli 2009 14:24

 Vill du tjäna pengar på din blogg? Registrera dig då som medlem via länken här under, du tjänar 20kr redan vid registrering sen är det bara börja värva medlemmar, det funkar och du kan tjäna mycket på det!   http://www.woopa.se/?ref=v-sofie-v   ht...

Av Sofie - 4 juli 2009 04:10

Ser att folk fortfarande går in på denna bloggen, men gå in och läs på http://sofienilsson.devote.se/  istället, nu inatt har jag skrivit t.ex ett långt inlägg om Charlie och hur jag känner nu och så..plus att jag har hissat personer där som är vikti...

Av Sofie - 30 juni 2009 16:55

GLÖM INTE MIN NYA BLOGG! JAG UPPDATERAR DÄR HELA TIDEN!   http://sofienilsson.devote.se/        ...

Presentation


Sofie Nilsson

Omröstning

läser du denna bloggen regelbundet?
 Ja
 Försöker iallafall
 Nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards