Alla inlägg den 2 september 2008

Av Sofie - 2 september 2008 20:16

suck pust o stön typ, har gått o blivit sjuk iiigen :O

Ja brukar inte va sjuk särskilt ofta, men nu har ja varit de 2ggr på kort tid, vilket riktigt suger, ja hatar o va sjuk typ, finns inget tråkigare =/ va ska man göra liksom? glo på film o hänga vid datan, hur kul är det på en skala? ingen som vill umgås heller för dom vill inte bli smittade (kan iofs förstå dom) Har fått luftrörskatarr, vilket låter värre än det är, det är typ hosta.. osså feber, känner mig typ öm o stel i halva kroppen o är trööött hela tiden, men tröttheten tror ja mer beror på att ja inte kan göra nåt.. skulle börjat skolan idag ju =/ men ringde min mentor imorse o förklarade att ja gått o blivit sjuk, hon hoppades att ja skulle krya på mig och att ja skulle va frisk till på torsdag iaf då de är dag för första lektionen. idag var bara allmänn information ändå o den va ja ju med på förra året så hon tyckte inte de gjorde så mycket att ja missade den, där va inga större förändringar ändå, mer än mitt val av studier o de skulle vi ändå gå igenom senare.

Morfar opererades imorse för sin blåsa, för er som inte vet va ja snackar om så fick han cancer i den för några år sedan och har fått en massa behandlingar, men nu har han fått så mycket behandlingar att blåsan krympt på honom och var nu bara stor som en tennisboll, så dom var tvungna att operera bort den på honom och ge han en påse på magen istället, operationen gick bra iallafall och han är förhoppningsvis på benen snart igen. Jag o mamma får hjälpa mormor med hästarna så länge elr ja mamma blir de ju nu eftersom jag är sjuk.

Mamma, matilda o mormor åkte in och hälsade på honom idag, när dom kom hem till mormor igen upptäckte dom att dom haft inbrottsförsök, någon har  försökt bryta upp altandörren, sjukt att folk inte kan skilja på ditt o mitt, är en dörr låst är du förmodligen inte välkommen in, jävla idioter!

Sen prata mamma med försäkringskassan idag, hon går ju på arbetsträning just nu, eftersom hon inte klarar av att jobba sina 95% för allt som hänt, men nu får hon inte jobba alls för försäkringskassan hade inte godkänt att hon arbetstränade så hon är inte försäkrad på jobbet. jag sa till henne; se de positivt, extra semester :) men hon tyckte inte de va lika kul =/ hon tyckte de va skönt att ha kommit igång o jobba igen.

ajja, de va en massa mer papper som skulle in till försäkringskassan, att de ska va så svårt för dom att fatta, det är pinsamt för fan!

Aja, har annars hänt på senaste då? joo, frida har varit här hela helgen :) i fredags var vi på karsefors, vi förfestade lite hos mig, riktigt trevligt var det :) David skulle dyka upp o visa sin båge, men han kom aldrig, elr ja vi missade honom för vi åkte till karsefors innan han hann komma ner hit, han ringde när vi var påväg ut o då var han hemma hos mig. men men, han får visa den en annan dag.. aa så blev de ju fylle där så klart :D

Och i lördags tog vi de mest lugnt, ida kom hit en runda o vi satt o kolla tv o snackade o var allmänt flummiga får ja väl påstå.

Sen i söndags skulle ju Charlie ha fyllt år så då var vi i kyrkan och hade en liten "minnesstund" för honom, familjen var där och en del av vännerna, det var oerhört fint, kl 15.48 Charlies födelsedagstid, slog kyrk klockorna för honom en sista gång ;( saknaden är obeskrivlig! Ja kände mig så himla ensam på nåt sätt, fast att ja hade så mycket folk omkring mig hela dagen, de va så konstigt att helt plötsligt inte få fira honom längre, har ju firat honom i 18 år och nu på hans 19års dag finns han inte längre hos oss. livet är sjukt orättvist alltså.

Sen min medicinering går hyfsat, har känt mej något mer nere emellanåt, men emellanåt känns de faktiskt helt okej nu förtiden, de är ju liksom aldrig okej eller hur man ska förklara, men ja de går iallafall. emellanåt känner ja t.o.m att det kommer nog gå de här, ja kommer nog klara det. Sen emellanåt känner ja bara: nu ger ja upp, nu lägger ja mej ner o reser mej inte mer. men de dyker alltid upp nåt som tack o lov får mig att resa mig upp igen.

Tack till familjen o vännerna för att ni står ut med mig just nu och tack för allt stöd ni ger mig, kan inte beskriva i ord hur tacksam jag är för att ja har er och hur mycket ja verkligen älskar er!

/Emelie

Av Sofie - 2 september 2008 13:24

Nya sjukpenningsregler

Från och med den 1 januari 2009 skall arbetsgivaren betala ut sjukpenning till sina anställda.

De nya reglerna är klara och entydiga.


SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVAROORSAK

Läkarintyg accepteras inte längre.

Kan Du ta Dig till doktorn så kan Du också ta Dig till arbetet.

TJÄNSTELEDIGHET P.G.A OPERATION

beviljas ej.

Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp.

Den utrustningen som fanns vid anställningens ingående skall vara kvar och hållas i användbart skick.

Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen skall reduceras i motsvarande omfattning.

Kvinnliga skönhetsoperationer som sker på semestern är däremot att betrakta som kontinuerligt innehåll.

TANDLÄKARBESÖK

Besök hos tandläkaren accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer skall snarast installera sådana.

I stället för att ränna hos tandläkaren skall Ni sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. arbetsgivaren är skyldig att inom 60dagar returnera proteserna.

GRAVIDITETSLEDIGHET

ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. kvinnliga arbetare skall sitta ihop med benen i arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt för att dölja eventuella spår av snedsprång.

skulle ändå någon anställd bli med barn får förlossning ske på veckoslutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.

GYNEKOLOGBESÖK

besök hos gynekolog är på grund av den förfinade tekniken hos dagens kontormaskiner helt onödig. sätt dig på kopieringsmaskinen och tag en bild (yngre kopierar direkt, äldre kanske måste trycka på förminskningen först).

sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt att arbeta.

OBS! var mycket noga med rätt faxnummer!

ÖVRIGT

eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar m.m kan spridas skall alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går till jobbet


MVH arbetsgivarna

Presentation


Sofie Nilsson

Omröstning

läser du denna bloggen regelbundet?
 Ja
 Försöker iallafall
 Nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards